5.3.2017

Kukkakuvioiset kakkulautaset kirpputorilta

Ovatko nämä kakkulautaset edes aitoa arabiaa? Niissä on käsinmaalattu kuvio, minkä huomaa eroavaisuuksista. Pohjassa on merkintä 3, jonka alapuolella arabia ja sen alla 859; ei signeerauksia. Sen perusteella oletan ettei tekijää tunnista.

Onko näille rahallista arvoa olemassa? Olen ostanut lautaset joskus aikoinaan kirpparilta ihan kauneuden vuoksi. Myyjä ei mainostanut niiden olevan arabiaa, mutta kiinnitin myöhemmin leimaan huomion ja asia jäi vaivaamaan.

Elina Kallio vastaa:

Leiman 859 perusteella lautaset on valmistettu elokuussa 1959. Lautaset ovat Arabian valmistamat ja kuviot ovat käsinmaalatut. Valokuvien perusteella olettaisin, että kukkakuviot on maalannut myöhemmin posliininmaalauksen harrastaja eikä kuvio siis ole Arabian tuotantoa. Tähän viittaisi myös lautasissa kukkakuvioiden ympärillä oleva ns. tuputus. Valokuvia saa suurennettua vain rajallisesti, mutta tältä maalaus näyttää. Lautasten arvo lienee vähäinen. Kaupunginmuseo ei arvioi esineiden rahallista arvoa. Sen voi yleensä selvittää helpoimmin ja realistisimmin huutokauppa- tai osto- ja myyntiliikkeissä, joko fyysisissä liikkeissä tai verkossa.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia