13.1.2017

Sigrid Granfeltin maalaus

Maalaus konservoituna (Konservointikilta) Konservointikillan raportista seuraavat tiedot: "Öljyvärimaalaus puulevylle. Signeeraus S. Granfelt 1899 (todennäköisesti suomalainen taiteilija Sigrid Granfelt 1868–1942). Maalaus on kooltaan 31 x 41 cm."

Maalauksen takaa löytynyt teksti. Konservointikillan raportista : "Teos on maalattu puupaneelille, jonka taakse on kirjoitettu teksti. Siinä lukee mahdollisesti Thames vid …? (viimeinen sana epäselvä)"

Olisin tiedustellut näkemystänne siitä että onko kuvissa oleva maalaus suomalaisen Sigrid Granfeltin työ. Emme ole tähän asiantuntijaarviota aiemmin pyytäneet. Signeeraus S. Granfelt 1899. Kiitän etukäteen vastauksestanne.

amanuenssi Satu Frondelius, historian kokoelmat vastaa:

Lähettämienne kuvien ja tietojen perusteella sanoisin että kyseessä tosiaan on hyvin todennäköisesti Sigrid Granfeltin (1868-1942) maalaus. Takana olevan tekstin tulkitsin niin että siinä lukee "Thames vid Cliveden", eli Thames-joki Clivedenin kohdalla. Cliveden on kartano Englannissa Berkshiressä Thames-joen rannassa. Se että aihe on Englannista sopisi hyvin yhteen taulun signeerauksen ja Sigrid Granfeltin vaiheiden kanssa, hän nimittäin opiskeli vuosina 1898-99 Lontoossa Calderonin eläinmaalariakatemiassa.
Maalauksessa näkyvä signeeraus muistuttaa myös Granfeltin samanaikaisia signeerauksia.

Mikäli haluatte saada asiaan vielä perusteellisemman vastauksen, kehottaisin teitä olemaan yhteydessä Ateneumin taidemuseoon, jossa on maalaustaiteen osalta enemmän asiantuntemusta kuin meillä Kansallismuseossa.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia