17.2.2017

Pyörivä tuoli

Teksti istuintyynyn alla.

Hei! Mikähän mahtaa olla tämä vanha pyörivä lepotuoli? Istuintyynyn alla lukee T.J.Laitinen, joka on ilmeisesti tuolin valmistaja.

amanuenssi Risto Hakomäki, kansatieteelliset kokoelmat vastaa:

Hei, tietojeni mukaan tuolin valmistaja on lahtelainen Soffani Oy, joka on tehnyt kalusteita vuodesta 1972 alkaen. https://www.facebook.com/pg/Soffanisohvat/about/?ref=page_internal
Ehkä sieltä löytyy lisätietoa. Lahden kaupunginmuseo, joka on erikoistunut lahtelaiseen huonekaluvalmistukseen, voisi myös tietää tuolistanne jotain. Museon kokoelmapäällikkö Sari Kainulainen ja tutkija Päivi Vickholm osaavat varmaan auttaa.

Kommentit (1)

Jarmo Laitinen kommentoi:

Tuolin valmistaja on Huonekalutehdas T J Laitinen. Nimi tulee isäni yrityksestä Timo Juhani Laitinen joka 1972 aloitti tuolin valmistuksen ja sillon oli luxusta kevyt uretaani runko sekä pyörivä ja keinuva mekanismi. Tuolia on valmistettu 1972-1988 , monesti tuoleja on tuotu tehtaalle uudestaan verhoiltavaksi niiden hyvän laadun ja istuinmukavuuden takia. Tuoleja on valmistettu useita tuhansia ellei kymmenia tuhansia kappaleita. Nykyisin yritys toimii Hollolassa nimellä Soffani. Yritys valmistaa uudis tuotteita ja entisöi myös vanhoja omia ja muiden valmistajien tuotteita.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia