1.3.2017

Postikortin rakennus

Rakennus kuvattuna kortin kanteen.

Hei! Koitan selvittää mikä on tämä rakennus, joka on kuvattu vanhaan postikorttiin. Kuvan vasemmasta alakulmasta on ilmeisesti raaputettu pois rakennuksen nimi. Kortti on lähetetty isoäidilleni joko talvi- tai jatkosodan aikana; emme saa selvää päivämääräleimasta.  

amanuenssi Satu Frondelius, historian kokoelmat vastaa:

Postikortissa oleva rakennus on Iisalmen suojeluskuntatalo. Pois raaputetussa tekstissä on on nähtävissä kirjaimet ...nnan.., joten varmaankin kortissa on lukenut Iisalmen suojeluskunnantalo. Syystä tai toisesta tämä tieto on sitten haluttu kortista poistaa.

Vuonna 1917 perustettu Suojeluskuntajärjestö organisoitui paikkakunnittain vapaaehtoisiksi maanpuolustusjoukoiksi. Suojeluskuntien toiminnan näkyvä tulos oli järjestötalojen rakentaminen. Iisalmen suojeluskuntatalo on rakennettu vuonna 1923. Rakennukseen tuli sali näyttämöineen, ravintola sekä kanslia, toiseen kerrokseen parveke ja kaksi huonetta. Suojeluskuntien lakkauttamisen jälkeen talo muutettiin v. 1949 kaupungin juhlasaliksi ja teatteritiloiksi, missä käytössä se toimi vuoteen 1989 saakka. Vuonna 1989
rakennus muutettiin nuorisotaloksi ja on siis edelleen olemassa.

Iisalmen suojeluskuntatalo eli nykyinen nuorisotalo. © Iisalmen kaupunki

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia