20.6.2017

Mausteikko

Koko setti jossa ylimääräisiä osia

koottuna yksi setti onko oikein koottu ei hajua kun en ole nähnyt oikeassa muodossa

korkki sisältä ja painava hopeaa ??

Mausteteline ja osia, ovatko miten vanhoja ja minkä maalaisia ? Ilmeisesti lasi ei ole puristelasia kun en löytänyt saumoja, teline jossa tummumaa, voisiko olla hopeaa en löydä leimoja ?

amanuenssi Risto Hakomäki, kansatieteelliset kokoelmat vastaa:

Hei, Turun museokeskuksen kokoelmissa on täsmälleen samanlainen mausteikko. Valitettavasti heilläkään ei ole sen tarkempia tietoa sen alkuperästä, iästä, valmistajasta jne. Arvelisin että mausteikko on ulkomaalaista alkuperää, sillä en ole löytänyt kotimaisten lasinvalmistajien luetteloista samanlaisia pulloja.
https://museot.finna.fi/Record/musketti_tmk.M20:TMM16119:4

Kommentit (1)

Kysyjä kommentoi:

Hei,
OK. Kiitos, no niinpä näyttää olevan teline samanlainen, pullot taas erilaisia. Ruotsin eräällä foorumilla joku sanoi että Fåglavis glasbruk olisi vuoden 1902 ollut vastaavanlaisia pulloja ja netissä löysin Tanskassa vastaavanlaiset pullot antiikkikaupan sivulta. Ja taitaa tosiaan tuo minunkin teline olla messinkiä, samaisella foorumilla eräs tanskalainen myös vastasi ettei pidä olla kaksi tuollaista "sinappi" purkkia telineessä...joten näillä tiedoilla pärjäillään ainakin toistaiseksi. Suuret kiitokset ja mukavaa kesän jatkoa ;)

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia