20.2.2017

Palkintopokaali

Minulla on palkintopokaali, josta haluaisin lisätietoa. Sen korkeus noin 35 cm ja max. halkaisija 16 cm. Pokaalin kyljessä on teksti: Suomen joukkueelle v:n 1949 PRAHA-VARSOVA-ajon muistoksi Gottwaldovin etapilta -PILANA- narodni podnik Puunjalostustyökalutehtaat.

intendentti Riitta Forsman vastaa:

Hallussasi oleva pokaali on Rauhanajoista, joka on vuosittain toukokuussa järjestetty pyöräilykilpailu. Perinteisesti kilpailu järjestettiin Saksassa, Puolassa ja Tšekissä, mutta loppuvuosina kilpailu vieraili myös muissa maissa. Kilpailu kuului UCI Europe Tour -sarjaan. Kisa järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1948. 

Vuoden 1949 kilpailuun Suomesta osallistui TUL:n joukkue, jossa pyöräilivät Onni Niemi, Tyko Pellinen ja Sulo Punkkinen. Suomalaiset sijoittuivat kolmannella etapilla (Brünn–Gottwaldov 140 km) 14:nneksi ja saivat palkinnoksi Pilovan tehtaan lahjoittaman pokaalin.

Tästä pyöräilytapahtumasta on tietoa jonkin verran tietoa suomenkielisessä Wikipediassa https://fi.wikipedia.org/wiki/Rauhanajo ja hyvin perusteellinen tietopaketti saksankielisessä Wikipediassa https://de.wikipedia.org/wiki/Internationale_Friedensfahrt 

Myös TUL-lehti kirjoitti aiheesta vuoden 1949 useissa toukokuun numeroissa.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia