4.10.2019

Onko tietoa Baanan ratakuilun ylitse kulkevista silloista?

Nykyisen Baanan ratakuilun ylitse kulki useampi silta. Yksi on niistä on aikoinaan tilapäiseksi ajateltu pioneerien rakentama terässilta aivan keskustan tuntumassa. Vieläkö silta on sama vai onko se korvattu uudemmalla? En löydä sillalle nimeä edes vanhoista kartoista.

tutkija Johanna Björkman vastaa:

Kysymys Baanan ylittävistä silloista ja niiden ajoittamisesta on kiinnostava, mutta vastauksen löytäminen suoraan ei onnistunut. Baana-niminen kevyenliikenteen väylä avattiin vuonna 2012 entisen satamaradan paikalle. Sen yli kulkee useampia siltoja. Baanasta tehtiin todennäköisesti aikoinaan ennen sen avaamista erilaisia selvityksiä ja raportteja, joissa saattaisi olla tietoa myös silloista. Valitettavasti en löytänyt materiaalia sähköisenä. Selvitykset on tehty todennäköisesti Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastossa. 

Aiempi aineisto silloista ja niiden rakentamisesta löytynee kaupunginarkistosta. Kunnallishallinnon päätökset silta- ja katutöistä sekä varsinaiset siltasuunnitelmat löytynevät ko. arkistosta, mutta niiden etsiminen ei ole välttämättä yksinkertaista. Kaupunginmuseon kokoelmissa lähinnä valokuvat ovat sitä aineistoa, joista siltojen rakentumista ja muutoksia voi tarkastella. Kysymyksestä ei käynyt ilmi, mitä siltaa tarkoitat. Kuviin voi tulla tutustumaan tarkemmin museolle Aleksanterinkatu 16 varaamalla ajan kuvaselaamosta. 

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia