18.6.2024

Töölön huvilat

Olen lukenut monesta kirjasta pieniä paloja nykyisen Sibelius-puiston alueelle ja sen ympäristöön 1800-luvulla rakennetuista puuhuviloista kuten Kinnekulla, Miramar, Ulfåsa jne, mutta vain pieniä tekstinpaloja. Onko teillä tiedossa kirja/kirjoja, joista voisi lukea edes vähän laajempaa kuvausta tästä aiheesta? 

Arkkitehti Mikko Lindqvist vastaa:

Pekka Korvenmaa on kirjoittanut Töölön huvilavaiheesta otsikolla Säätyläispuutarhasta kivikaupunkiin: Töölön raitiotievaunujen vaiheita 1820-1980, tämä julkaistu Narinkka 1982. Sen voi tilata lähimpään kaupunginkirjastoon Pasilan kirjavarastosta: https://helmet.finna.fi/Record/helmet.1070232?sid=4733674753

Toinen hauska lähde on Kaisa Kyläkosken blogi Sukututkijan loppuvuosi. Sitä selaamalla löytyy Töölön huviloistakin yhtä ja toista, tätä voi suosittaa myöskin tutkimuksellisena lähteenä. 

Villa Miramarin elämää on dokumentoinut Maria Holzer valokuvaamalla 20-luvun puolivälissä, nämä kiinnostavat kuvat löytää Finnastakin: https://hkm.finna.fi/Search/Results?lookfor=miramar&type=AllFields&limit=20.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia