1.11.2017
Question

Missä Fredriksberginkatu oli?

Hei! Löysin menehtyneen omaiseni jäämistöstä vanhan postikortin, jonka esivanhempani olivat saaneet osoitteeseensa Fredriksberginkatu vuonna 1918. Missä Helsingissä se on sijainnut? Etsin vanhasta puu-Pasilan kartasta, mutta sieltä en löytänyt sellaista.

Answer

Sanna Granbacka vastaa:

Fredriksberginkatu

Helsingin kadunnimet –kirjassa todetaan:

Fredriksbergin ja Bölen tilojen maille syntyi vuosisadan vaihteessa (1800-1900) huvilayhdyskunta ja sitä ruvettiin nimittämään Fredriksbergiksi, vaikka pääasutus olikin Bölen tilan maalla, koska kulkuyhteys sinne oli Fredriksbergin asemalta.

http://helsinkiennen.fi/ -sivustolta esim. v. 1920 löytyvästä kartasta Fredriksberginkatu sijaitsee Pasilan asemasta etelään. Nykyisin se on Aleksis Kiven katu. Kadunnimet olivat usein käytännöllisiä tai luonnonmuotoihin ja –paikkoihn perustuvia. Kyseessä oli siis Pasilaan johtava katu.

Helsingin kadunnimet -kirjassa: Aleksis Kiven katu – Aleksis Kivis gata, kaupunginosa 12, v. 1928 nykyiselle paikalleen. Kadun nimeksi vahvistettiin 1901 Fredriksbergsgatan ja 1909 sen suom. vastineeksi Fredriksperinkatu.

Nykyisin Fredriksberginkatu –niminen lyhyt katu löytyy Länsi-Pasilasta.

CommentKommentoi tätä kysymystä

CommentKysy oma kysymys

PrintTulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Previous
Ladataan kuvia
Next