22.11.2017
Question

Pohjoisen rantatien liikenne

Hei, haluaisin tietää, mikä on syy Helsingin Kruunuhaassa sijaitsevan pohjoisen rantatien liikenteen ruuhkaantumiseen viime vuosina? Minkälaista liikennettä siinä on ollut historian aikana? Kuinka akuan siinä on kulkenut tärkeä tieyhteys? Ystävällisesti, tietoa hakeva

Answer

Sari Saresto vastaa:

Pohjoisranta on muodostunut tärkeäksi liikenneväyläksi Hakaniemen sillan rakentamisen myötä. Silta valmistui 1961 ja yhdisti Esplanadin sekä Pohjoisen rantatien Sörnäisten rantatiehen. Näin syntyi myös Helsingin keskustasta Lahdenväylälle ja Itäväylälle johtava pääväylä, joka on samalla osa valtateitä 4 ja 7 sekä Eurooppatietä E75 (Euroopan valtioita yhdistävä kansainvälinen tieverkko). 1960-luvulta eteenpäin sekä Pohjoisen rantatien että Sörnäisten rantatien liikenne on jatkuvasti lisääntynyt. Sörnäisten rantatie on tämän vuoksi levennetty vaiheittain kuusikaistaiseksi. 1990-luvun alussa myös Pohjoinen rantatie levennettiin, jolloin rantaan saatiin kävely- sekä pyöräilyväylät.

Tieyhteys on vilkas, sillä se on pääreitti keskustan ja itäisten kaupunginosien välillä. Lisäksi Sörnäisten rantatie on tärkein Itäväylän, Lahdenväylän ja Tuusulanväylän liikenteen keskustaan johtava yhteys, mikä vaikuttanee myös Pohjoisrannan ajoittaiseen ruuhkautumiseen.

Esimerkiksi osoitteessa http://kartta.hel.fi voit tutustua Helsingin seudun karttoihin eri vuosikymmeniltä.

 

MERI-MAARIA KIIANMAA

CommentKommentoi tätä kysymystä

CommentKysy oma kysymys

PrintTulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Previous
Ladataan kuvia
Next