5.4.2024

Muistelutietoja Memoria-sarjan kirjoissa?

Hei Minulla on juuri lainassa kirjastosta Helsingin kaupunginmuseon Memoria-sarjan kirja nro 12, Elämää kaupungissa. Tähän kirjaan on koottu helsinkiläisten muistikuvia asumisesta 1940- ja 1950-luvuilla keskustassa, Kaartinkaupungissa ja Kampissa. Kirja kertoo sivulla 8, että vastaavia muistikuvia on pyydetty myös muissa kaupunginosissa asuneilta ja tältä pohjalta ”muistelujen julkaiseminen aloitetaan kaupungin keskustan kuvauksilla… vähitellen muistelujen sarja tulee kattamaan koko Helsingin ydinkeskustan sekä joitakin varhaisimmista esikaupungeista ja lähiöistä…” Kysymykseni on kaksiosainen a. Onko tällaisia muita kaupunginosia käsitteleviä kirjoja julkaistu? b. Onko jossain nähtävissä luettelo kaikista Memoria-sarjan kirjoista? terveisin Henry Ehrstedt

Tuomas Nolvi vastaa:

Valitettavasti muistelukirjojen sarja jäi vain tuohon ainoaan kirjaan. Muisteloita on julkaistu joissakin Helsingin kaupunginmuseon Narinkka-sarjan vuosikirjoissa, muun muassa 1979, 1991 ja 1997. Lisäksi muistitietoaineistoa on käytetty muissakin julkaisuissa.

Kaikista museon julkaisuista, myös Memoria-sarjasta, on luettelo museon nettisivuilla https://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/kuvia-esineita-helsinkia/kirjoja-ja-aanilevyja. Käytä selaimen hakutoimintoa hakemalla Memoria. Myös helmetistä sarjan kirjat löytyvät hakusanoila: memoria helsingin kaupunginmuseo.

Memoria-sarja ehti numeroon 17. Sen jälkeen museon julkaisut ovat olleet itsenäisiä, sarjoihin sitomattomia.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia