8.5.2024

Mechelininkatu 27 alkuperäinen arkkitehti tai suunnittelija

Hei, Onko teidän kauttanne mahdollista selvittää, kuka on Mechelininkatu 27 alkuperäinen arkkitehti tai suunnittelija (1928)? Yritin etsiä tietoa inventointiluetteloistanne, Helsingin kaupungin lupapisteen arska-palvelusta, Helsingin karttapalvelusta. Onko teillä tiedossa jokin taho/sivusto, josta voisin silloin tällöin etsiä suojeltujen ja muiden historiallisten rakennusten alkuperäisiä suunnittelijoita? Valitettavasti sivusto korttelit.fi on lopetettu.

Tuomas Nolvi vastaa:

Hei,

Mechelininkatu 27:n katujulkisivun suunnitteli arkkitehti Sigurd Frosterus Arkkitehtitoimisto Frosterus & Gripenbergistä ja muuten rakennuksen suunnitteli rakennusmestari Matti Hj Heusala.

Helsingin rakennusten tietoja löytyy kattavasti Finna-palvelustamme: hkm.finna.fi, mutta valitettavasti juuri tuon rakennuksen tietoja ei oltu julkaistu. Mutta tarkoitus on kyllä julkaista Finnaan kattavasti ne tiedot, mitä meillä on tietokannassamme. Tällä hetkellä sieltä löytyy parin tuhannen rakennuksen tiedot: esim. Mechelininkatu 29: https://hkm.finna.fi/Record/hkm.220FC0B2-DCBC-4908-95D8-C0FBB465AF2E

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia