15.3.2017

Kuvia trollikkabussi 14 viimeisestä ajopäivästä

Olen selannut vanhaa negatiiviarkistoani. Löysin joitakin kuvia trollikkabussi 14:n viimeisestä ajopäivästä 14.2.1974. Ne saattaisivat olla yleisemminkin kiinnostavia. Voisinko tarjota niitä kokoelmiin?

intendentti Riitta Kela vastaa:

Kiitos ystävällisestä valokuvia koskevasta kysymyksestä ja kuvatarjouksesta!

Helsingin kaupunginmuseon valokuvakokoelmiin kuuluu yli miljoona valokuvaa. Niistä osaa pääsee tutkimaan myös internetissä, https://hkm.finna.fi/ Nykyisin noudatamme uusien valokuvien vastaanotossa museon kokoelmiin periaatetta, että täydennämme jo kokoelmissa olevaa miljoonaa valokuvaa hyvin suunnitelmallisesti ja museon valtakunnallisten tallennusvastuiden mukaan.

Tarjoamanne valokuvat trolley-bussin 14 viimeisestä ajopäivästä ovatkin erittäin kiinnostavia, sillä Helsingin kaupunginmuseo tallentaa koko Suomessa vastuumuseona juuri joukkoliikennettä. Lisäksi valokuvat ovat hyvä lisä kaupunginmuseon kokoelmiin myös siksi, että ne täydentävät hienosti kokoelmissa jo olevia joukkoliikenteeseen ja helsinkiläiseen elämänpiiriin liittyviä kuvia. Eli paljon kiitoksia tarjouksesta!

Kommentit (2)

Anonyymi kommentoi:

Viimeinen vanhojen alkuperäisten Helsingin johdinautojen ajopäivä oli perjantai 14.6.1974 (Helsingin Sanomat). Erikoisuutena johdinautoliikenne jatkui yhdellä uudemman mallisella koeautolla Helsingin linjalla 14 vuosina 1979-1985. nimim. matkustaja

Anonyymi kommentoi:

Kuvatekstissä oleva lopetuspäivämäärä 14.2.1974 on wikipedian sivulla myös, mutta se on hieman väärin. Oikea päivämäärä liikenteen lopetukselle Helsingissä on 14.6.1974.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia