17.8.2020

Sormus

Kuka on suunnitellut ja koska kyseisen sormuksen?

Äitini antoi tyttärelleni tälläisen sormuksen. Se on todella pieni kooltaan eli sopi juuri hyvin 7 vuotiaan keski-ja etusormeen. Hänellä ei ollut mitään tietoa sormuksesta että mistä oli sen saanut eikä suunnittelijaa eikä siis mitään muistanut kyseisestä sormuksesta. Otin kuva kollaasin ja ainakin näyttäisi olevan hopeaa leimojen perusteella mutta kivestä ei tietoa tai en osaa lukea merkkejä. Kiitos avusta.

Amanuessi Satu Frondelius, historialliset kokoelmat vastaa:

Leimoista käy ilmi, että sormuksen on valmistanut helsinkiläinen Erik Granit & Co –kultasepänliike. Leimasarjan ensimmäinen leima on liikkeen leima. Toinen leima on nk. kruunuleima, josta näkee että sormus on valmistettu Suomessa. Leima 925 kertoo hopean pitoisuuden ja viimeinen leima rivissä ,eli V7, on vuosileima, josta näkee että esine on valmistettu vuonna 1974. Alin rivi kertoo sitten tosiaan että kyseessä on sterling-hopea. Sormuksen kivestä leimat eivät kerro mitään, mutta kyseessä lienee vuorikristalli, jota Granit on käyttänyt 1970-luvun sormuksissaan.

Erik Granit (1930-1988) perusti liikkeen Helsinkiin vuonna 1954. E. Granit & Co on valmistanut satoja eri korumalleja. Liike valmisti useita sormusmalleja hopeasta, joissa on kivenä hiottu vuorikristalli. Pääosa koruista oli Granitin suunnittelemia, mutta yritys käytti myös muita suunnittelijoita. Liike lopetettiin Granitin kuoltua 1988.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia