Kysy museolta! Suomen kansallismuseo vastaa vain esineelliseen kulttuuriin ja museon omiin esinekokoelmiin liittyviin kysymyksiin. HUOM! Designesineisiin mm. lasitavaroihin, Arabian astioihin, valaisimiin ja kalusteisiin liittyviin kysymyksiin emme pysty vastaamaan. Niiden osalta pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan näiden alojen erikoismuseoihin. Avoinnapitoon, pääsylippuihin, kulkuyhteyksiin ja opastuksiin löytyy nopeimmin vastaus tästä linkistä. Muinaisjäännöksistä voi ilmoittaa suoraan Museovirastolle.
Voit kysyä kuvan kanssa tai ilman. Osa kysymyksistä vastauksineen julkaistaan nimettömänä ja toimitettuina näillä verkkosivuilla. Huomioithan, että museot eivät koskaan anna esineistä hinta-arvioita. Vastaus kysymykseesi saattaa jo löytyä sivulta – katso mitä on kysytty aikaisemmin.
Lisää tietoa palvelusta.
Lautaset
Anoppini aikoi heittää roskiin kolme lautasta ja otin ne talteen. Niihin on maalattu Karjaan, Pohjan ja Lohjan Kirkot. Lisäksi on olemassa ainakin yksi maisema-lautanen. Signeeraus näyttäisi olevan HVG(?). Osaisitteko sanoa kuka taiteilija voisi olla? Maalaus on lasitteen päällä, joten tekijä ei todennäköisesti ole Arabian maalaajia.
amanuenssi Satu Frondelius, historian kokoelmat vastaa:
Pelkkien nimikirjainten perusteella emme osaa täällä Kansallismuseollakaan sanoa kenestä maalarista on kyse. Koska kirkkojen nimet on kirjoitettu ruotsiksi voisi olettaa että myös maalari on ollut ruotsinkielinen. Pitäisin mahdollisena että kyseessä saattaisi olla harrastelijamaalarikin. Kuten itsekin totesitte, Arabian maalaaja tässä tuskin on kyseessä. Julkaisen kuitenkin kysymyksenne ja kuvat, jos vaikka joku tunnistaisi nimikirjaimet tai maalaustyylin.
Kommentoi tätä kysymystä
Tulosta tämä kysymys
Katso mitä on jo kysytty
Kuukauden kysymys
Koru Pietarista
Uusimmat kysymykset
Tunnistamaton raha
Ankka-rintakoru
kaulakoru
maalauksen signeeraus
kiviesine?
Kommentit (1)
Risto Hakomäki kommentoi:
Hei,
palaan vielä tuohon kysymykseesi lautasten mahdollisesta tekijästä. Kun katsoin lautasten signeerausta tarkemmin, minusta niissä oli kirjaimet HG ja lopussa pieni g tai j. Siitä tuli mieleeni lohjalainen arkkitehti ja taiteilija Herman Grönbärj (1875-1958). Lautasten takana olevat Arabian leimat (1949-1964) sopisivat Grönbärjin elinajalle. Hän piti viimeisen yksityisnäyttelynsä vuonna 1955.