Kysy museolta! Suomen kansallismuseo vastaa vain esineelliseen kulttuuriin ja museon omiin esinekokoelmiin liittyviin kysymyksiin. HUOM! Designesineisiin mm. lasitavaroihin, Arabian astioihin, valaisimiin ja kalusteisiin liittyviin kysymyksiin emme pysty vastaamaan. Niiden osalta pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan näiden alojen erikoismuseoihin. Avoinnapitoon, pääsylippuihin, kulkuyhteyksiin ja opastuksiin löytyy nopeimmin vastaus tästä linkistä. Muinaisjäännöksistä voi ilmoittaa suoraan Museovirastolle.
Voit kysyä kuvan kanssa tai ilman. Osa kysymyksistä vastauksineen julkaistaan nimettömänä ja toimitettuina näillä verkkosivuilla. Huomioithan, että museot eivät koskaan anna esineistä hinta-arvioita. Vastaus kysymykseesi saattaa jo löytyä sivulta – katso mitä on kysytty aikaisemmin.
Lisää tietoa palvelusta.
F.Å.A. -aterimet
Hei, Etsin tietoa kuvissa näkyvistä aterimista. "googlettelu" johtaa vain tietoon höyrylaivoista? Kyseessä kodin "romuvarastosta" löytyneistä aterimista, joissa leimat F.Å.A ja ainakin yhdessä veitsessä vuosiluku 1923. Mikä mahtaa olla näiden aterimien historia? Sen avulla voisimme yhdessä iäkkäämpien sukulaisten kanssa miettiä, että miten ihmeessä ja mistä ne ovat meidän varastoon vuosikymmeniksi päätyneet.
Amanuenssi Satu Frondelius, historialliset kokoelmat vastaa:
Uskoisin että googlettamalla löytämänne tieto höyrylaivoista on tässä tapauksessa johtanut aivan oikeille jäljille. Aterimet ovat todennäköisesti olleet käytössä jollain F.Å.A:n eli Finska Ångfartygs Aktiebolagetin (sittemmin Effoa) aluksella ja siksi niissä on yhtiön logo. F.Å.A. perustettiin jo 1883 ja 1920-luvulla sillä oli liikenteessä useita aluksia. Laivoilla käytetyt astiat ja aterimet on usein nimikoitu. Kun astiastot sitten aikanaan on vaihdettu uusiin, on näitä nimikoituja aterimia päätynyt käyttöön muuallekin.
Kommentoi tätä kysymystä
Tulosta tämä kysymys
Katso mitä on jo kysytty
Kuukauden kysymys
Koru Pietarista
Uusimmat kysymykset
Tunnistamaton raha
Ankka-rintakoru
kaulakoru
maalauksen signeeraus
kiviesine?