Kysy museolta! Suomen kansallismuseo vastaa vain esineelliseen kulttuuriin ja museon omiin esinekokoelmiin liittyviin kysymyksiin. HUOM! Designesineisiin mm. lasitavaroihin, Arabian astioihin, valaisimiin ja kalusteisiin liittyviin kysymyksiin emme pysty vastaamaan. Niiden osalta pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan näiden alojen erikoismuseoihin. Avoinnapitoon, pääsylippuihin, kulkuyhteyksiin ja opastuksiin löytyy nopeimmin vastaus tästä linkistä. Muinaisjäännöksistä voi ilmoittaa suoraan Museovirastolle.
Voit kysyä kuvan kanssa tai ilman. Osa kysymyksistä vastauksineen julkaistaan nimettömänä ja toimitettuina näillä verkkosivuilla. Huomioithan, että museot eivät koskaan anna esineistä hinta-arvioita. Vastaus kysymykseesi saattaa jo löytyä sivulta – katso mitä on kysytty aikaisemmin.
Lisää tietoa palvelusta.
Hopeinen rintakoru
Hei! Äitini jäämistöstä rintakoru. Tiedustelisin siinä olevista leimoista/ merkinnöistä.
Amanuenssi Satu Frondelius, historialliset kokoelmat vastaa:
Rintakoru on hopeaa, ja sen leimoista käy ilmi monenlaista. Leimasarja ensimmäinen leima on mestarinleima EN, toisena on kruunuleima (joka kertoo esineen valmistetun Suomessa), kolmantena on hopeapitoisuusleima 813H. Sitten on paikkakuntaleima, joka näyttäisi olevan T-kirjain, joka tarkoittaa Tamperetta. Viimeisenä on vuosileima B5, joka tarkoittaa vuotta 1907. Vuoden ja paikkakunnan ollessa tiedossa voidaan päätellä että mestarinleima EN tarkoittaa kultaseppä Emil Nikkilää, joka toimi Tampereella vuosina 1904-1936.
Korun on siis valmistanut hopeasta kultaseppä Emil Nikkilä vuonna 1907 Tampereella.
Kommentoi tätä kysymystä
Tulosta tämä kysymys
Katso mitä on jo kysytty
Kuukauden kysymys
Koru Pietarista
Uusimmat kysymykset
Tunnistamaton raha
Ankka-rintakoru
kaulakoru
maalauksen signeeraus
kiviesine?