7.6.2019

Kuntavaakunamerkit

Helsinki 2016

Helsinki 2016 ikimerkit. Ylärivi hammastamaton ja alarivissä iso siirtymä. Onko tiedossa muita vastaavia pienoisarkkeja tästä kohteesta?

Pirjo Mattila vastaa:

Postimerkin päivänä 7.10.2016 Posti julkasi 72 eri kunnan vaakunat yhtenä sarjana nk. omakuvapostimerkkeinä 10 merkin arkeissa. Niiden tuotanto poikkeaa normaaleista postin julkaisuohjelmaan kuuluvista postimerkeistä, jotka valmistetaan turvapainossa. Omakuvapostimerkit valmistettiin tuolloin vielä postin omana tuotantona, samoin kuin yksityistenkin teettämät omakuvapostimerkit, joiden tilausmäärät ovat yleensä hyvin pieniä. Postimerkin päivän merkit olivat valtakunnallisia omakuvapostimerkkejä, joten niiden painosmäärä oli luonnollisesti suurempi. Helsinki-merkkiä painettiin 10 000 merkkiä, kun useimpien muiden paikkakuntien merkit liikkuivat 3 000 - 5 000 välillä.

Kirjapainossa syntyy luonnollisesti aina makulatuuria, ja joskus sitä pääsee tarkastuksen ohi myyntiinkin. Tuhannen arkin joukkossa on siis saattanut päästä läpi joku virheellinen kappale. Mitään virallista tietoa niiden löydöistä meillä ei ole, mutta koska kiinnostusta näihin merkkeihin on varmaankin ollut keräilijäpiireissä, kannattaisi ehkä kysellä paikallisista postimerkkikerhoista tai -liikkeistä. Toinen mahdollisuus on laittaa kyselyä Filatelistilehden kautta, joka tavoittaa valtakunnallisesti melko suuren osan harrastajista sillä merkkejä oli myynnissä paitsi kullakin paikkakaunnalla myös Postin verkkokaupassa. Yhteystiedot löytyvät esim. tämän linkin takaa https://www.filatelisti.fi/julkaisu/1552914763-7499-1/?return=/lehdet/ .

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia