Kysy meiltä Suomen postihistoriasta, filateliasta ja postikorteista! Voit kysyä kuvan kanssa tai ilman kuvaa. Postimuseon henkilökunta vastaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen kahden viikon kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta, yleisinä lomakausina vastausaika saattaa kuitenkin olla pidempi. Osa kysymyksistä vastauksineen julkaistaan nimettöminä ja toimitettuina näillä verkkosivuilla.
Huomioithan, että museo ei anna esineistä tai keräilykohteista hinta-arvioita. Vastaus kysymykseesi saattaa jo löytyä sivuilta - katso mitä on kysytty aikaisemmin.
Paljon hyödyllistä aineistoa itse tutkittavaksi löydät myös Postimuseon tietokannoista sekä verkkosivuilta! Katso esimerkiksi leimakirjatietokanta, digitoidut postihallinnon kiertokirjeet, postimerkkiselain ja Postimuseon verkkosivujen tietoa ja tarinoita -osuus sekä Finna.fi-palvelussa julkaistut Postimuseon kokoelmat.
Lisää tietoa palvelusta.Rauman postileima tatuointiin
Olisiko teiltä saatavana kuvia Rauman postileimoista? Erityisesti vanhemmat ja näyttävimmät leimat kiinnostaisivat. Kaipaan kuvia tatuointi-ideaan.
Mikko Nykänen vastaa:
Hieno idea!
Tässä muutamia vanhempia leimakuvia. Kuvat ovat Postimuseossa säilytettävistä leimakirjoista, jotka on koottu leimasimia valmistaneessa yrityksessä. Nämä eivät siis ole kuvia postilähetyksiltä, mutta leimasimet ovat kyllä olleet käytössä, eli aivan vastaavia leimoja löytyy vanhoilta kirjeiltä ja postikorteilta. Tähän valitut leimat ovat ehkä sieltä näyttävämmästä päästä; uudemmat ovat yleensä yksinkertaisempia ulkoasultaan.
Leiman teksti on määräytynyt postitoimipaikan kulloisenkin nimen mukaan. Aiemmin nimimuoto oli kaksikielisesti ”RAUMO-RAUMA”, uudemmissa pelkkä ”RAUMA”. Venäjän vallan aikana leimoissa oli myös toimipaikan nimi kyrillisin kirjaimin.
Jos haluaa muokata tuota leiman päiväystä tatuoitiin, niin se koostuu seuraavasti: ensimmäinen arabialainen numero on päivä, roomalainen numero on kuukausi ja sen jälkeen arabialainen numero vuosiluvun kaksi viimeistä numeroa. Venäläisleiman päiväys "13 VIII 94" tarkoittaa siis 13.8.1894. Osassa leimoja on lisäksi ilmaistu leimauksen kellonaika siten, että esimerkiksi ”8 i.” tarkoittaa 8 iltapäivällä, eli klo 20. Ja ”a” taas tarkoittaa aamupäivää.
Kommentoi tätä kysymystä
Tulosta tämä kysymys
Kommentit (1)
Anonyymi kommentoi: