8.4.2022

Maalaiskirjeenkantolinjojen numeroleimat

Missä oli käytössä numeroleimat 2366 ja 2537?

Sanna Oikarinen vastaa:

Numero 2366 on ollut käytössä linjalla Bromarvin plt - Solböle. Postimuseolla on lakkautettujen maalaiskirjeenkantolinjojen kortisto, ja kortistosta löytyy linjalle kortteja alkaen 1.3.1958. Tällöin linjaa on kuljettu jalkaisin ja polkupyörällä. Seuraavat kortit vuosilta 1970 ja 1971 kertovat käytössä olleen mopedin, ja 1975 ja 1978 linjaa on jo kuljettu autolla.

Numero 2537 taas on ollut linjan Tenholan pt - Olsböle - Svenskby - Finnby - Vestankärr - Hölklöt - Stillböle - Malarby - Trollshovda käytössä. Vuoden 1958 kortti kertoo linjaa ajetun autolla, ja seuraavassa kortissa mainitaan kuljetustavaksi taksi, itsenäinen yrittäjä.

Olemme luovuttaneet suuren postipiireissä ylläpidetyn kortiston Kansallisarkistoon. Sieltä voitte saada vielä tarkempaa tietoa, esimerkiksi maalaiskirjeenkantajien nimet ja vuosittaiset sopimukset.  Kustaa Lakanen 1950-luvulla ja viime vuosina Matti Pesonen ovat tehneet maalaiskirjeenkantolinjoista kattavia tutkimuksia ja koosteita. Niistä nämä tiedot löytyvät tiivistetyssä muodossa. Kyseiset käsikirjoitukset ja julkaisut ovat käytettävissä ainakin Postimuseon kirjastossa.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia