Kysy meiltä postihistoriasta, filateliasta ja postikorteista! Voit kysyä kuvan kanssa tai ilman kuvaa. Postimuseon henkilökunta vastaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen kahden viikon kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta, yleisinä lomakausina vastausaika saattaa kuitenkin olla pidempi. Osa kysymyksistä vastauksineen julkaistaan nimettöminä ja toimitettuina näillä verkkosivuilla.
Huomioithan, että museo ei anna esineistä tai keräilykohteista hinta-arvioita. Vastaus kysymykseesi saattaa jo löytyä sivuilta - katso mitä on kysytty aikaisemmin.
Lisää tietoa palvelusta.Postimuseo ei anna hinta-arvioita postimerkeistä tai muista keräilyesineistä
Mistä saan selville postimerkkieni arvon?
Sanna Oikarinen vastaa:
Postimuseo ei ota kantaa keräilytuotteiden arvoihin.
Postimerkkien ja muiden keräilytuotteiden hintoja kannattaa kysyä esimerkiksi postimerkkikauppiailta, huutokaupoilta tai vaikkapa oman paikkakunnan postimerkkikerhoilta. Suomen filatelistiliiton sivuilla on koottuna kerhojen yhteystietoja ympäri Suomen: https://www.filatelisti.fi/kerhot/
Arvoa voi itsekin pohtia esimerkiksi painosmäärän mukaan. Painosmäärän lisäksi arvoon voivat vaikuttaa monet seikat. Etupäässä kysyntä ja tarjonta, muita vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi paperilaatu, hammaste, lisäpainamat ja onko merkki leimattu ja miten. Kaikenlaiset erikoisuudet, kuten hammastesiirtymät, paino- ja värivirheet tai harvinaisemmat leimat tai vaikkapa merkin tietyn painoerän vähäisyys kannattaa myös huomioida. Norma-postimerkkiluettelosta (myös verkossa: https://kapylanmerkki.fi/norma/) voi katsoa hieman osviittaa hallussaan olevien merkkien arvosta ja harvinaisuudesta.
Mikäli postimerkki on lähetyksessä, kannattaa sen antaa olla paikoillaan. Lähetyksen arvoon vaikuttaa kunto ja siisteys sekä esimerkiksi se, mistä mihin ja miten se on lähetetty ja leimattu.
Mukavia hetkiä postimerkkien parissa!
Kommentoi tätä kysymystä
Tulosta tämä kysymys