16.5.2024

Postimuseo ei anna hinta-arvioita postimerkeistä tai muista keräilyesineistä

Mistä saan selville postimerkkieni arvon?

Sanna Oikarinen vastaa:

Postimuseo ei ota kantaa keräilytuotteiden arvoihin.

Postimerkkien ja muiden keräilytuotteiden hintoja kannattaa kysyä esimerkiksi postimerkkikauppiailta, huutokaupoilta tai vaikkapa oman paikkakunnan postimerkkikerhoilta. Suomen filatelistiliiton sivuilla on koottuna kerhojen yhteystietoja ympäri Suomen: https://www.filatelisti.fi/kerhot/

Arvoa voi itsekin pohtia esimerkiksi painosmäärän mukaan. Painosmäärän lisäksi arvoon voivat vaikuttaa monet seikat. Etupäässä kysyntä ja tarjonta, muita vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi paperilaatu, hammaste, lisäpainamat ja onko merkki leimattu ja miten. Kaikenlaiset erikoisuudet, kuten hammastesiirtymät, paino- ja värivirheet tai harvinaisemmat leimat tai vaikkapa merkin tietyn painoerän vähäisyys kannattaa myös huomioida. Norma-postimerkkiluettelosta (myös verkossa: https://kapylanmerkki.fi/norma/) voi katsoa hieman osviittaa hallussaan olevien merkkien arvosta ja harvinaisuudesta.

Mikäli postimerkki on lähetyksessä, kannattaa sen antaa olla paikoillaan. Lähetyksen arvoon vaikuttaa kunto ja siisteys sekä esimerkiksi se, mistä mihin ja miten se on lähetetty ja leimattu.

Mukavia hetkiä postimerkkien parissa!

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia