Kysy meiltä Suomen postihistoriasta, filateliasta ja postikorteista! Voit kysyä kuvan kanssa tai ilman kuvaa. Postimuseon henkilökunta vastaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen kahden viikon kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta, yleisinä lomakausina vastausaika saattaa kuitenkin olla pidempi. Osa kysymyksistä vastauksineen julkaistaan nimettöminä ja toimitettuina näillä verkkosivuilla.
Huomioithan, että museo ei anna esineistä tai keräilykohteista hinta-arvioita. Vastaus kysymykseesi saattaa jo löytyä sivuilta - katso mitä on kysytty aikaisemmin.
Paljon hyödyllistä aineistoa itse tutkittavaksi löydät myös Postimuseon tietokannoista sekä verkkosivuilta! Katso esimerkiksi leimakirjatietokanta, digitoidut postihallinnon kiertokirjeet, postimerkkiselain ja Postimuseon verkkosivujen tietoa ja tarinoita -osuus sekä Finna.fi-palvelussa julkaistut Postimuseon kokoelmat.
Lisää tietoa palvelusta.Salminen-postileima
Mikä postileima on tässä kirjeessä SALMINEN v 1932 ? - kirje lähtetty 1932 SALMINEN postileimalla - Vast.ott. Martti Suominen KOKEMÄKI - Takana tuloleima Kokemäki ja painettu logo HUGO SALOKANNEL Suomi- Finnlando PS.Näitä kirjeitä on minulla 4 kpl SALMINEN Pv.leimalla
Sanna Oikarinen vastaa:
Hei ja kiitos kysymyksestä!
Toimipaikkatietokantamme tuntee yhden postitoimipaikan nimellä Salminen. Se on perustettu 1.1.1897 postipysäkkinä Salmisten rautatiepysäkille Kouvolan - Kuopion radalle,
Ylitoimipaikkana Suonenjoki. Postiasemaksi (ylitoimipaikkana Kuopio) se muuttui jo 1899, ja 2. luokan postitoimitukseksi 1.1.1909. Toimipiste alistettiin Kurkijoen alle 1906 ja Suonenjoen alle 1922. Lakkautus tapahtui 1.1.1977.
Lähetyksessäsi oleva Salmisen leima näyttäisi olevan venäläisleima, josta on venäjänkielinen teksti poistettu. Leimakirjatietokannastamme löytyy Salminen-venäläisleima vuodelta 1899: https://www.postimuseo.fi/leimakirjatietokanta/ (laita hakulaatikkoon ("Salminen"). Myös kuva ohessa.
Kirje näyttäisi olleen melkoisen kauan matkalla, kun postileima on päivätty 22.2.1932 ja tuloleima vasta lokakuussa. Kuvassa tosin lähetyksen eri puolet ovat eri värisiä, mutta kyse voi olla vain valosta.
Asemapäällikkö Hugo William Salokanteleestakin näyttää löytyvän oma Wikipediasivu: https://fi.wikipedia.org/wiki/Hugo_William_Salokannel. Artikkelin kautta löytyy lisätietoja myös Salmisen rautatieasemasta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Salmisen_rautatieasema.
Kommentoi tätä kysymystä
Tulosta tämä kysymys