15.10.2018

Miten vanhat tongit?

Miltä ajanjaksolta nämä tongit vois olla? Löysin 1990 luvulla nurmikkoa leikatessani. Kuvassakin näkyy toisessa aisassa ympyrä jossa iso T, poikkiviiva, ja alla iso W. Siitä hieman alempana mielestäni numero 4. Molemmin puolin lukee made in England. Toinen epäselvä.

amanuenssi Eeva Siltala vastaa:

Mielestäni nämä ovat pihdit eivätkä tongit, tarkemmin siirtoleukapihdit tai liukunivelpihdit (slip joint pliers). Tällaisia pihtejä käytetään erilaisissa asennustöissä. Valmistaja on englantilainen T. Williams (Drop Forgings and Tools) Ltd, myöhemmin T. Willliams Tools. Liike on perustettu 29.3.1906. Sen vaiheista voi lukea englanninkielisestä blogista www.progress-is-fine.blogspot.com; Vanished Toolmakers: T. Williams. Tarkkaa ajoitusta pihdeille en pysty antamaan.

Asiasanat: pihdit

Kommentit (2)

Anonyymi kommentoi:

Kiitos vastauksesta! Ne ovat siirtoleuka(pihdit)

Tauno Hirvi kommentoi:

Jos nuo ovat ns. siirtoleukapihdit niin keskiniitin pitkä reikä on alemmassa puoliskossa. Se pitkä reikähän tekee leukojen siirron ja niiden avautuman muuttamisen mahdolliseksi! Kysyjä ei myöskään mainitse sitä että pihtien nivelessä olisi jotain erikoista. Koska kommenttiin ei voi lisätä kuvia lähetä pari kuvaa ko. asiaan liittyen kysymyksen muodossa.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia