1.4.2019

HIFK:n jääkiekkopaita

Minulle tuli käsiini Helsingin IFK:n pelipaita Matti Hagmanin nimellä ja numerolla. Paita on Kisapuku Oy:n valmistama mutta muita merkintöjä en paidasta ole löytänyt. Paita on pääosin valmistettu ns. reikäkankaasta, jota on nykyään käytössä harjoituspaidoissa. Hihoissa olevat raidat ja paidan helmassa oleva Topmanin mainos on ihan oikeaa kangasta. Paidan tähdet, logo ja numerot ovat kangasta ja ommeltu paitaan kiinni. Paidan kunto on erinomainen, mitä nyt logo on haalistunut. Paidan aiempi omistaja on edesmennyt ja asunut suurimman osan elämästään Kanadassa, joten paidan historiasta en pysty kysymään keneltäkään. Onko kyseessä ns. fanipaita vai voiko tämä olla aito pelipaita, joka on annettu sponsorille markkinointitarkoituksessa ja on nyt kiertänyt monen mutkan kautta minulle. Vanhoja kuvia katsellessa olen itse hahmotellut paidan 70- ja 80-luvun taitteeseen. Onko silloin edes ollut nykytyylisiä fanipaitoja?

intendentti Riitta Forsman vastaa:

Urheilumuseon kokoelmissa on Lalli Partiselle kuulunut vastaava HIFK:n pelipaita. Ohessa linkki Finnaan, jossa on selostus ja kuvia paidasta

https://urheilumuseo.finna.fi/Record/musketti_sum.M027:616:1

Lalli Partisen pelipaita on ajoitettu 1970-luvun alkupuolelle, ja sen on myös valmistanut Kisapuku Oy. Hallussasi oleva paita on hyvin samankaltainen kuin Partisen paita. Tuohon aikaan ei vielä tehty nykyään niin suosittuja fanipaitoja, joten arvioni mukaan paitasi on melko varmasti aito pelipaita. Paidan historiasta en pysty sanomaan mitään. Harmi että asianosaiset, joilta asiaa voisi tiedustella, ovat edesmenneitä.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia