17.6.2019

Maratonin muistomerkki Tuusulassa

Olen kuullut, että vuoden 1952 Helsingin olympialaisten maratonin muistomerkki sijaitsee jossain päin Tuusulaa. Missähän muistomerkki tarkkaan ottaen sijaitsee ja mitä muistotekstiä kivestä löytyy?

intendentti Riitta Forsman vastaa:

Helsingin olympialaisten 1952 maratonreitti kulki Olympiastadionilta pohjoiseen velodromin ja olympiakylän kautta silloiselle Hyrylän valtatielle, jota juostiin eteenpäin kunnes saavuttiin 21 km:n kohdalla sijaitsevalla kääntöpaikalle, joka sijaitsee nykyisen Vanhan Tuusulantien ja Maratontien risteyksessä. Sieltä juostiin samaa reittiä takaisin stadionille.
Juoksun kääntöpaikalle on tien varteen pystytetty kivinen muistomerkki. Ohessa pari kuvaa muistokivestä, jotka on otettu tänä keväänä. Muistomerkissä on olympiarenkaat ja teksti XV OLYMPIA HELSINKI, MARATON JUOKSUN KÄÄNNEKOHTA, 1952. Takaosan tekstistä ei ole tarkempaa tietoa.

Tässä vielä linkki Wikipediaan, jossa on myös tietoa muistokivestä ja sen sijainnista.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Tuusulan_julkisista_taideteoksista_ja_muistomerkeist%C3%A4

 

Kommentit (3)

Harri Hänninen kommentoi:

Muistomerkin on suunnitellut Martti Mykkänen

Jake kommentoi:

Sais kyllä paremmin esillä olla. Vesakon takana ja ihan hoitamattomana. 70 v tuli kesällä kisoista aikaa ja turistit sai pusikkoon ohjata..

Karri V kommentoi:

Kiven kääntöpuolella ei ole lainkaan tekstiä. Kivi täytyisi saada jotenkin puhtaammaksi, jotta saisi etupuolen tekstistä paremmin selvää.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia