26.6.2019

Suomi-Iso-Britannia -maaottelu 1964 sekä hiihdon MM-kisamerkki 1958

Järjestettiinkö vuonna 1964 Suomi - Iso-Britania maaottelua? Tuolloinhan oli myös kolmen maan välisiä maaotteluita. Miten harvinainen lienee hiihdon MM-rintamerkki vuodelta 1958?

intendentti Riitta Forsman vastaa:

Vuonna 1964 järjestettiin yleisurheilun Suomi-Iso-Britannia -maaottelu Helsingissä 22.-23. heinäkuuta. Maaottelun voitti Iso-Britannia pistein 129-83. Samana kesänä, 8.-9. heinäkuuta, järjestettiin Tukholmassa myös kolmimaaottelu Ruotsi-Norja-Suomi.

Urheilumuseon kokoelmissa on hiihdon MM-kisamerkkejä vuodelta 1958 useita kappaleita. Valitettavasti niiden valmistusmäärä emme tiedä. Ohessa sivu kirjasta "Hiihdon MM kilpailut, Pohjoismaiset lajit, Lahdessa 1.-9.3.1958". Siinä kerrotaan minkälaisia merkkejä valmistettiin ja kenelle niitä annettiin.

Kommentit (2)

Martti Tauru kommentoi:

Tuossa vastauksessa mainittuihin merkkeihin liittyi aina joko ruusuke tai sitten nauha, jonka väri kertoi merkin haltijan toimialueen. Merkkiä myyttiin kisapaikalla myös rintamerkkinä yleisölle. Se oli halkaisijaltaan noin 30 mm, kun nuo vatauksessa mainitut olivat noin 50 mm.

Hannu Asikainen kommentoi:

Tulihan se vastaus. Kysymys oli lähetetty viime kesänä näihin aikoihin eikä ennättänyt silloiseen tarpeeseen. Kiitos. Vastaus tuli sähköpostiini liitteenä äskettäin.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia