11.8.2016

Vasama-luokan mahonki-jolla

Yritän selvittää Vasama-luokan mahonki-jollan historiaa. Purjetunnuksena on L113. Jollan kunto on erinomainen ja mietin mitä sille tekisi. Olen mm. keskustellut veneenveistäjän kanssa lakkauksen uusimisesta. Otan myös vastaan suosituksia, mistä muualta kannattaisi kysellä veneen taustoja.

Tutkimuspäällikkö Ossi Viita vastaa:

Urheilumuseon arkiston Suomen Purjehtijaliiton arkistossa on tietoja Vasama-veneistä. Valitettavasti luokkatodistuksissa (Kotelo Hh17) ja purjevenerekisterissä (Kotelo Hi2) on puutteitta eikä aineisto sisällä veneestänne tietoja.

Purjehtijaliiton aineistossa (Kotelo Ha10) on Vasama-veneistä asiakirja: ”Klassbestämmelser och byggnadshandledning för Ungdomsbåten Blixt” (=Vasama), 25 sivua. Kotelossa Ec1 on Vasama-veneistä luettelo, jossa veneen L 113 kohdalla on nimi O. Suvitie, vuosiluku 1965 ja seuran kohdalla kirjain M. Lisäksi Purjehtijaliiton piirustuskokoelmissa (Kotelo Ia2) on Vasama veneen tyyppipiirustuksia ja muita veneen rakenteeseen liittyviä asiakirjoja.

Mikäli haluatte joistakin em. asiakirjoista lisätietoja, ottakaa yhteys Urheilumuseon tutkimuspäällikköön Ossi Viitaan, ossi.viita@urheilumuseo.fi , puh. 044 7129345. Teillä on halutessanne mahdollisuus tulla itse käymään lävitse ko. asiakirjoja tiloissamme. Me voimme myös maksusta lähettää niitä teille paperikopioina tai sähköisessä muodossa.

Ossi Viita, FT, dosentti, Tutkimuspäällikkö

Kokoelma- ja tietopalvelun johto

Urheilumuseon arkisto

Huomioi uusi osoite ja s-posti:

Vanha Talvitie 3 C, 7. kerros

00580 Helsinki

puh. 044 712 9345

ossi.viita@urheilumuseo.fi

www.urheilumuseo.fi

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia