26.6.2017
Question

Olympiamerkkejä

Omistan Olympialaisten -52 Ahveniston nykyaikaisen 5-ottelun pinssin ja erilaisia hihamerkkejä. Onko näillä mitään keräilyarvoa ja osaatteko kertoa näistä enemmän?

Answer

Riitta Forsman vastaa:

Hienoja Helsingin olympiakisoihin 1952 liittyviä merkkejä. Merkeillä on keräilyarvoa, mutta rahallista arvoa kannattaa kysyä esim. antiikkiliikkeistä.
Vasemmassa laidassa oleva merkki on olympialaisten osallistujamerkin pussi. Osallistujamerkkejä jaettiin vastaanottajilleen tällaisissa pusseissa. Sen vieressä on kisojen pronssimerkki eli osallistujamerkki, jossa on säilynyt alkuperäinen lajista kertova nauha. Näitä osallistujamerkkejä valmistettiin eriasteisia: kultamerkki, hopeamerkki ja pronssimerkki. Kultamerkin saivat Kansainvälisen olympiakomitean korkeimpaan johtoon kuuluneet sekä kutsuvieraat. Hopeamerkki jaettiin mm. joukkueen johtajille ja palkintotuomareille ja pronssimerkki mm. urheilijoille ja toimitsijoille. Kuvan merkki on nimenomaan toimitsijamerkki. Kaikkiaan pronssimerkkejä valmistettiin 14 000 kpl.
Keskellä oleva merkki on myös olympialaisten osallistujamerkki. Osanottajamerkkien suuresta määrästä huolimatta kaikki eivät saaneet metallista merkkiä, vaan joutuivat tyytymään tällaiseen pyöreään erikoismerkkiin, joita jaettiin mm. majoitukseen, muonitukseen, järjestyksenvalvontaan ja liikenteeseen osallistuneille. Näitä pyöreitä muovisia merkkejä tehtiin kahta eri kokoa ja seitsemää eri väriä.
Oikeanpuoleiset kangasmerkit ovat tosiaan nykyaikaiseen 5-otteluun liittyviä hihamerkkejä.

 

CommentKommentoi tätä kysymystä

CommentKysy oma kysymys

PrintTulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Previous
Ladataan kuvia
Next