15.2.2018

Pienoispatsas

Ostin kirpparilta kuvan patsaan.Mikähän patsas on ja milloin se on valmistettu? Patsaan korkeus on noin 28-29cm.

intendentti Riitta Forsman vastaa:

Tämän tyyppiset pienoisveistokset olivat yleisiä palkintoesineitä urheilukilpailuissa 1910-luvulta lähtien. Usein niiden hahmot esittivät antiikin urheiluaiheita mukaillen kiekonheittäjiä tai juoksijoita. Valitettavasti vain harvoin näissä esineissä on valmistajan leimaa tai muuta merkintää. Urheilumuseon kokoelmissa on useita tämän tyyppisiä palkintoesineitä, mutta ei yhtään täysin vastaavaa. Muutama palkintoesine meillä on, ja ne ovat hyvin samankaltaisia kuin sinulla oleva on. Urheilumuseon veistokset ovat palkintoja paini-, pyöräily- ja uintikilpauista ja ne ovat 1930-luvulta.

Kommentit (2)

Esa Rannos kommentoi:

Minulla on isäni velipuolen jäämistöstä ko. kuvan mukainen pienoispatsas. Miehen kohotetusda kädessä on "laakerinlehtioksa". Se oksa on irrallinen osa , joka on pujotettu nyrkissä olevan käden reikään.

Anonyymi kommentoi:

Tuollaisia jaettiin lehvän kanssa mm. Katajanokan ympärijuoksujen palkintona Pauligin kuparisen kahvipannun (täynnä kahvipapuja) kanssa ainakin 60-luvulla (jolloin itse sain sellaiset 12vuotiaiden sarjan voitosta.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia