24.1.2019

Parhaan poikaurheilijan patsas

Mummulassa on edesmenneen pappani iso rautainen pienoispatsas, joka esittää urheilullista miestä. Se on noin 20 senttiä pitkä. Minulle on sanottu, että pappani on aikanaan palkittu Pohjois-Suomen parhaaksi poikaurheilijaksi ja tämä minipatsas on siitä. Pappa on syntynyt 1931. Lapsuuden ja nuoruuden hän eli Pattijoella. Ymmärtääkseni hän on urheillut alueen eri seuroissa, kuten Raahen alueella, ja harrasti erityisesti hiihtoa ja juoksua. Olen päätellyt, että hänen edustamansa seurat kuuluivat SVUL:oon.  Onko Pohjois-Pohjanmaan piirin SVUL myöntänyt aikanaan tällaisia palkintoja? Mistähän löytäisin tiedon, että mitkä ovat olleet meriitit palkinnon saamiseksi?

intendentti Riitta Forsman vastaa:

Urheiluarkistossa olevan Suomen Poikaurheiluliiton asiakirjoissa ei löytynyt mitään tähän palkintoon viittaavaa. Arkistosta löytyy myös SVUL:n Pohjois- Pohjanmaan piirin materiaalia, mutta se ajoittuu vuosille 1961-1993, joten tämä materiaali on liian tuoretta.

Kansallisarkiston Oulun toimipisteessä on myös jonkin verran SVUL:n Pohjois-Pohjanmaan piirin aineistoa, jossa mahdollisesti voisi olla jotain tästä palkinnosta, mutta täysin varmasti en voi sanoa. On hyvin mahdollista, että palkinnon myöntäminen on ollut paikallinen perinne, josta ei ole jäänyt mitään kirjallisia lähteitä.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia