25.9.2018

Kuka kuvan henkilö on?

Turkulaisen Atelier Hellaksen kuvaama tuntematon nainen.

Kuka kuvan henkilö on? (Simelius?)

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Kertoisitko tarkemmin, miksi arvelet, että kuvan henkilön nimi on Simelius? Onko kuvan taakse kirjoitettu tuo nimi tai jotakin muuta? Onko sinulla tietoa siitä, kuka on omistanut kuvan ennen sinua? Tämäntyyppisistä tiedonmurusista kannattaa aloittaa, jos käsillä on kuva, josta henkilöyhteys on kadonnut.

Miten tuntemattoman kuvan henkilön henkilöllisyyttä voisi lähteä selvittämään? Kuvaa katsomalla näen vain, että naisen vaatetuksen tyyli viittaa 1900-luvun alkupuolelle. Näen myös, että kyseessä on kuvaamo nimeltä Atelier Hellas. Logon perusteella tunnistan, että monista Suomessa toimineista Hellas-nimisistä kuvaamoista tämä on Turun Atelier Hellas, joka oli toiminnassa tuolla nimellä vuodesta 1906 tiettävästi ainakin vuoteen 1924.

Tämän pidemmälle on vaikea päästä vain kuvaa katsomalla. Seuraava askel voisi olla joukkoistus: sattuuko joku tunnistamaan tämän kuvan naisen? Facebookissa ja Flickrissä toimiva Kuvassa ry pyrkii saattamaan yhteen kuvat ja nimet. Kenties sitä kautta löytyy tunnistus.

Nimettömien valokuvien tunnistamisesta, sen haasteista ja vinkeistä voit lukea lisää aikaisemmista Kysy museolta -vastauksista, joita löydät palvelusta esimerkiksi hakusanalla "henkilöntunnistus".

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia