15.10.2018

Mitä kuvaamoita Kannuksessa on toiminut?

Löytyykö teiltä tietoa Kannuksessa toimineista valokuvaamoista kautta aikain?

Amanuenssi Laura Gelmi vastaa:

Tietokannoistamme löytyy ainoastaan yksi Kannukselainen kuvaamo, nimeltänsä Kannuksen kuvaamo. Se toimi vuosina 1950-1995. Osoitetietoa meillä ei ole. Kuvaamon perusti v. 1950 ateljeekuvaaja Silvia Oinonen. Hän myi liikkeensä jo kahden vuoden kuluttua Heimo Mäkelälle. 1950-luvun puolivälissä kuvaamossa työskenteli valokuvaajana mahdollisesti Jorma Varonen. Oinosesta ja Varosesta löydät lisätietoa tekemällä hakuja Kuka kuvasi -palveluumme.

Kannuksen joulu -lehdestä löytyy kiinnostava juttu 1950-luvulla perustetusta Kannuksen Kamerakerhosta, jonka yhtenä puuhamiehenä toimi edellä mainittu Heimo Mäkelä. Valokuvausharrastajia oli Kannuksessa useita, ja kerhon tavoite olikin edistää valokuvaustoimintaa paikallisesti. Juttu löytyy täältä, sivulta 13.

Googlaamalla löytyy toki tälläkin hetkellä Tukkitiellä palveleva Ateljee Kuvastin. Voi hyvin olla, että paikallisia kuvaamoita on ollut muitakin mutta valitettavasti meillä ei ole tietoa niistä. Mahtaisiko Kannuksen kotiseutumuseosta tai kotiseutuarkistosta löytyä tarkempia tietoja? Ensimmäinen näyttäisi olevan avoinna vain kesäisin, mutta jälkimmäisestä voisi tiedustella valokuva-aineistoja. Valokuviin on saatettu painaa tai leimata kuvaamoiden nimiä. Kannuksen kotiseutuarkiston yhteystiedot täällä. Kannuksen Kamerakerho näyttää toimivan aktiivisesti Facebookissa. Sieltä voisi tavoittaa jonkun paikallishistoriaa tuntevan valokuvaajan.

Onnea etsintöihin!

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia