29.1.2024

Löytyisikö tietoja valokuvaaja Lucky Morenosta?

Löytyisikö tietoja valokuvaaja Lucky Morenosta? Hän on kuvannut äitini ilmeisesti joskus vuoden 1950-luvun jälkipuoliskolla.

Intendentti Anni Wallenius vastaa:

Tein kattavasti hakuja valokuvaaja- ja valokuvaamotietokantaamme, mutta niin vain on, ettei meiltäkään löydy tietoa Lucky Moreno -nimisestä kuvaajasta tai kuvaamostakaan. Tein hakuja myös ruotsalaiseen ja norjalaiseen valokuvaajatietokantaan, mutta kummastakaan ei löytynyt ketään Morenoa. Eurooppalaisesta Europeana-portaalistakaan ei Lucky Morenolla tullut osumia.

Mahdollisia selityksiä ovat mielestäni toisaalta se, että kuva on otettu jossakin muualla ulkomailla kuin Ruotsissa tai Norjassa, tai sitten se, että Lucky Moreno on ollut epävirallinen lempinimi, jonka kuvaaja tai joku muu on halunnut kuvaan liittää, vaikka huvin vuoksi tai salanimenomaisesti. Kuva voi hyvin olla myös valokuvauksen harrastajan ottama, jolloin tämän leikillistä valokuvaajanimimerkkiä ei välttämättä tietokannoista löytyisikään.

Jos Kysy museolta -yleisöllä on johtolankoja Lucky Morenon jäljittämiseksi, niitä saa mielellään jättää kommenttikenttään!

Lisäys 29.1.2024: saamiemme tietojen pohjalta nimimerkki Lucky Moreno viittaa pianisti Lodewijk Herling Nelwanin taitelijanimeen. Nelwan oli työnsä ohessa valokuvauksen harrastaja ja päätyi ottamaan kuvan kysyjän äidistä näiden yhteisellä työpaikalla Hotelli Tornissa 1960-luvulla.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia