4.9.2019

Mikä ryhmä on kuvassa?

Kuvassa on ryhmä "Me 12". Oletan, että kuva on Helsingistä. Kuvassa on äitini isä, joka toimi kauppiaana Lohjalla ja Valkealassa sekä Kuusankoskella. En tiedä, onko kyseessä aatteellinen vaiko ammatillinen ryhmä.

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Kaikki kuvan miehet näyttävät niin samanikäisiltä, että arvelisin kuvaa jopa luokkakuvaksi. Kyseessä voisivat olla joko tietyn oppiaineen yhden vuosikurssin opiskelijat tai vaikka lukiotoverusten kokoontuminen joitakin vuosia ylioppilaaksi pääsyn jälkeen. Sopisiko tämä isoisäsi historiaan?

Mitään tietyn ammatin, aatteen tai harrastuksen merkkejä kuvaan ei ole otettu mukaan, mutta miesten edessä pöydällä on avoin kirja. Kirja voisi viitata opiskeluun, sillä se ei näytä esimerkiksi Raamatulta.

Numero 12 saattaa viitata miesten lukumäärään, sillä kuvassa heitä on kaksitoista. ME voi olla pronomini tai lyhenne. Jos kyseessä ovat koulutoverit, ME voi viitata jopa itse keksittyyn "salaseuran" nimeen, jota ulkopuolisten ei ollut tarkoituskaan tietää. Kenties joku tämän kysymyksen lukija tietää vastauksen?

Asiasanat: ryhmäkuvat

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia