11.2.2020

Milloin Strandbergin Atelier toimi Aleksanterinkatu 17:ssa Helsingissä?

Milloin Strandbergin Atelier toimi Aleksanterinkatu 17:ssa Helsingissä? Haluaisin tietää hallussani olevan valokuvan ottovuoden. Kyseessä ovat sukulaiseni, jotka menivät todennäköisesti naimisiin 1893/1894. Voisiko kysessä olla heidän hääkuvansa?

Intendentti Anni Wallenius vastaa:

Tietojemme mukaan Atelier Strandberg toimi osoitteessa Aleksanterinkatu 17 noin vuodesta 1909 lähtien. Liikkeen aikaisempi osoite oli Etelä-Esplanaadikatu 4. Muuttovuodesta meillä ei ole tarkkaa tietoa, mutta joka tapauksessa se ei oikein sovi yksiin uumoilemasi kuvausajan kanssa.

Mielestäni henkilöiden asutkin viittaisivat hieman myöhäisempään kuvausaikaan, n. 1900-luvun ensimmäiselle vuosikymmenelle. Voisiko kyseessä olla esimerkiksi jonkin muun merkkipäivän kunniaksi otettu kuva? 1900-luvun alussa kuvaamossa tosin saatettiin käydä jo muutenkin kuin kaikkein tärkeimpien elämäntapahtumien yhteydessä, sillä visiittikorttikuvaan oli varaa jo suurimmalla osalla suomalaisista ja suurissa kaupungeissa kuvaamossa käyminen oli suhteellisen yksinkertaista.

Mukavaa että kuva ja tieto kuvassa olevista henkilöistä on säilynyt!

Kommentit (1)

Sirkku Dölle kommentoi:

Intendentti Anni Wallenius on oikeilla jäljillä valokuvausaikaa arvellessaan. Adress- och yrkeskalender för Helsingfors jämte förorter 1908-1909 kertoo, että valokuvaajan,leskirouva Gertrud Leinon ateljee on vielä Etelä Esplanadi 4:ssä, mutta samaisen ammatti- ja osoitekalenterin seuraava 1909-1910 kertoo osoitteeksi Aleksanterinkatu 17. Tummahko kiillottamaton pohjapahvi on tuota aikaa.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia