19.12.2019

Missä tämä kuva on kulkenut kenttäpostina?

"15.6.1943 Säämäjärvi 15.6.1943 Monni 35 kg 207 cm. Kalastustoimikunnan pitkällä siimalla saalistama monni on Suomen suurimpia."

Kuka tämän kuvan on kuvannut ja missä kuva on kulkenut? Kuvassa on Karjalan Säämäjärvestä kesäkuussa 1943 saatu 35kg ja 207 cm monni. Kuvan takana on päivämäärä 15.5.1943 sekä erittäin heikosti näkyvä nimi ja kenttäpostiin viittaavat merkinnät:

stm. J. Lund tai H. Lund
KPK 5
2466

Olen kiinnostunut tähän vonkaleeseen liittyvästä tarinasta ja kuinka isoisäni liittyy siihen. Saantiaika täsmää ajankohtaan, jolloin isoisäni on ollut matkalla jatkosotaan Syvärille. Voisiko tuo sotamies Lund olla kuvaaja vai kalan saaja? Entä mihin reittiin nuo kenttäpostin merkinnät viittaavat?

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Kuva on mainio ja monni tosiaan melkoinen! Merkinnöistä tai itse kuvasta ei voi suoraan päätellä, miten sotamies Lund liittyy asiaan, mutta jos kuva on lähetetty hänelle, hän on tuskin ainakaan itse sen kuvaaja. Toki hän voisi olla yksi kuvan henkilöistä ja saanut siksi kuvan muistoksi monnista.

Valitettavasti en kuitenkaan osaa ratkaista kuvan arvoitusta, sillä kenttäposti reitteineen ei kuulu Valokuvataiteen museon erikoisalaan. Siitä saattaisi löytyä tietoa Sotamuseosta tai kenties Postimuseosta. Toivottavasti niiden kautta pääset eteenpäin kuvan jäljillä!

Kommentit (1)

Tuomas Koivurinne kommentoi:

https://arkisto.fi/uploads/Aineistot/kopsa%5B1%5D.pdf Kenttäpostinumero 2466 viittaa Täydennyspataljoona 6:n 9. komppaniaan. https://finna.fi/Record/sa-kuva.sa-kuva-138114 Samasta vonkaleesta on ottanut (eri) kuvan ainakin luutnantti Tapio Piha.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia