30.3.2020

Voisiko Vivian Maier -näyttelyn kestoa pidentää?

Onko mahdollista, että voisitte pidentää Vivian Maier -näyttelyn kestoa tämän koronatilanteen vuoksi?

Näyttelyintendentti Maria Faarinen vastaa:

Vivian Maier: Omakuva ja sen varjo -näyttely ehti olla avoinna yleisölle vain 2 kuukautta. Tuona aikana sen näki 26 000 henkeä, mikä on uskomattoman hieno kävijämäärä keskikokoiselle museolle. Näyttelyn äkillinen ja odottamaton sulkeutuminen on ollut suuri pettymys sekä meille, että monille vierailuaan vasta suunnitelleille Vivian Maier -faneille. Toivomme hartaasti, että ehtisimme avata näyttelyn uudelleen vielä toukokuussa, mutta sen toteutuminen näyttää tällä hetkellä valitettavasti hyvin epävarmalta. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja valtioneuvoston ohjeita. Terveys on luonnollisesti nyt kaikkein tärkeintä.

Kun näyttelyn sulkeutuminen varmistui, otimme selvää voisiko sen esilläoloaikaa meillä jatkaa. Uudet yleisöt odottavat kuitenkin näyttelyä jo toisaalla ja sen on jatkettava matkaansa alkuperäisten sopimusten mukaisesti. Meiltä näyttely siirtyy Fabriken Bästekilleen, Kivikiin, jossa se avautuu näillä näkymin 27.6.2020. Jos siis kesälomaretken kohde on mietinnässä, Etelä-Ruotsi voisi olla hyvinkin varteenotettava vaihtoehto!

Jos taas kesään on liian pitkä aika tai Ruotsi liian kaukana, Omakuva ja sen varjo -näyttelyyn pääsee tutustumaan pian myös etäopastuskierroksella, joka julkaistaan lähiaikoina Valokuvataiteen museon some-kanavissa.

Vivian Maierin teoksista on koottu useita näyttelyitä, joiden tuleviin esityspaikkoihin voi tutustua kootusti Maloof Collectionin ylläpitämillä nettisivuilla: http://www.vivianmaier.com/exhibitions-events/

Me täällä museolla puolestaan valmistelemme jo kovalla kiireellä tulevia näyttelyitämme, joten pysykäähän kuulolla kaikki valokuvan ystävät! Meillä on teille tulevaisuudessakin upeita asioita esiteltävänä.

Kuva: Vivian Maier, 1956. © Estate of Vivian Maier, Courtesy of Maloof Collection and Howard Greenberg Gallery, NY.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia