27.5.2020

Minne voin lahjoittaa vanhan valokuva-albumin?

Kuva:Emil Rundman

Vanhan albumin ensiaukeama.

Mihin voin lahjoittaa vanhan albumin? Sen koko on 11.5x14cm, n. 8 cm paksuus. Albumin omistaja on ollut mieheni mummu, Anna Lindqvist, ja kansisivulla on vuosiluku 1903.

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Hienoa, että vanha albumi on säilynyt! Vanhoista valokuvista ja albumeista on usein eniten iloa suvun tai perheen piirissä, mutta jos niiden säilyttäminen kotona ei tunnu enää mielekkäältä, museo on silloin niille hyvä paikka.

Lähestulkoon kaikissa suomalaisissa museoissa on vanhoja valokuvia ja albumeita. Ensisijaisesti sijoituspaikka kannattaa valita sen mukaan, liittyvätkö kuvat johonkin tiettyyn aihepiiriin tai paikkakuntaan. Miten on sinun albumisi laita? Missä miehesi mummu on asunut? Albumissa on varmaankin kuvia myös hänen sukulaisistaan ja ystävistään, joista monet todennäköisesti ovat asuneet samalla seudulla. Ei haittaa, vaikka kaikkien nimet eivät olisi tiedossa. Albumin omistajan henkilöhistoria riittää yhdistämään sen hänen asuinalueensa kulttuuriperintöön. Paras paikka albumille olisi silloin tuon seudun paikallismuseo tai maakuntamuseo.

PS. Ensimmäisen sivun kuvan valokuvaajasta Emil Rundmanista Kuka kuvasi -verkkopalvelumme tietää kertoa, että hänellä on tuohon aikaan ollut kuvaamo sekä Helsingissä että Mikkelissä.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia