13.10.2020

Mitä kuvassa tapahtuu, missä ja milloin?

Mitä, missä, milloin?

Tämä kuva löytyi mökistä, jonka ostimme Porvoossa noin 20 vuotta sitten. Olisi hienoa saada tietoa, mitä, missä, milloin kuvassa tapahtuu. Ilmeisesti Venäjän aikoina, sillä kuvassa on Venäjän lippu. "OY Atlas Ab H:ki" lukee kuvan alakulmassa.

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Oy Atlas Ab oli valokuvasuurennoksiin erikoistunut liike, joten sen nimi ei vielä kerro itse valokuvaajasta. Atlaksella on teetetty kuvasta kehystetty suurennos seinälle. Tilaisuus on siis varmasti ollut kuvan (ja mökin) omistajalle merkityksellinen. On myös mahdollista, että hän ei ole itse teettänyt suurennosta vaan ostanut sen valmiina: suurennoksia on ehkä tehty sarjatyönä myyntiin tapahtuman osallistujille muistoksi - tällaisia muistokuvia valmistettiin usein merkittävistä yleisötapahtumista.

Asujen perusteella kuva vaikuttaa ajoittuvan vuosisadan vaihteeseen - 1900-luvun alkuvuosiin. Maisema voisi hyvinkin olla Porvoon tai lähiseudun rannikkoa, mutta ilman rakennuksia tai poikkeuksellisia maiseman piirteitä sitä voi olla vaikea tunnistaa. Tapahtuma näyttää jonkinlaiselta kesäjuhlalta, joita tuolloin järjestivät monet eri yhteisöt. Jos kyseessä tosiaan on porvoolainen tilaisuus, uskoisin, että Porvoon museossa on seudun historiasta paras asiantuntemus ja sieltä, jos jostain, löytyy vastaus kysymyksiisi mitä, missä ja milloin. Suosittelen siis kysymistä sieltä!

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia