Kysy melkein mitä vaan valokuvasta – kuvan kanssa tai ilman! Mikäli kysymyksesi koskee valokuvassa esiintyvän rakennuksen, univormun tai vastaavan yksityiskohdan tunnistamista, osaavat kyseisten toimialueiden museot auttaa paremmin. Emme osaa tunnistaa kuvissa esiintyviä yksityishenkilöitä. Museot eivät myöskään anna hinta-arvioita.
Vastaus kysymykseesi saattaa löytyä jo kysy museolta -palvelusta, katso siis mitä on kysytty aikaisemmin. Suomen valokuvataiteen museon henkilökunta vastaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen noin viikon sisällä. Osa kysymyksistä vastauksineen julkaistaan nimettöminä ja toimitettuina näillä verkkosivuilla.
Lisää tietoa palvelusta.Kuinka harvinaisia ovat 1940-luvun väridiat?
Minulle päätyi kuolleen harrastajavalokuvaajan dioja ympäri maailmaa. Kuvissa on paljon väridioja 1940-luvun loppuvuosilta. Monet kuvista on otettu Suomest, mukana on useita näyttäviä Helsinki-kuvia. Kuinka harvinaisia 1940-luvun loppuvuosilta otetutut värivalokuvat ovat Helsingistä ja maailmalta?
Intendentti Anni Wallenius vastaa:
Värikuvaus on sinällään ehkä yllättävänkin vanha keksintö. Ensimmäinen kaupallisesti menestyksekäs värikuvamenetelmä, autochrome, tuli markkinoille vuonna 1907. Suomalaisen värikuvauksen varhaisvaiheista voit lukea lisää tästä aiemmasta Kysy museolta -vastauksesta.
Varsinaiset värifilmit tulivat käyttöön 1930-luvulla. 1940-luvulla värikuvaus oli siis teknisesti ollut mahdollista jo pitkään, mutta edelleen se oli suhteellisen harvinaista. Värivedostaminen oli teknisesti haastavampaa, värimateriaalit kalliinpia ja kaupallisia palveluita tarjolla vähemmän. Hallussasi olevilla kuvilla on siis historiallista arvoa, mutta ihan uniikkeja harvinaisuuksia ne eivät ole.
Kommentoi tätä kysymystä
Tulosta tämä kysymys