14.1.2021

Mistä saisin kuvia Helsingistä ja Turusta vuosina 1988-1990?

Ajattelin kysyä, voiko museosta löytää ja tilata vähän aineistoa. Olen tekemässä projektia, johon tarvitsisin kuvia Helsingistä ja Turusta 1988-1990. Onko teillä arkistossa mitään, tai onko sinulla vinkkejä mistä voisi löytää ? Ihan kaikki olisi mahtavaa; kuvia rakennuksista ja kaupungista, autoista, ravintoloista, lentokentistä. Olisin erittäin kiitollinen kaikesta avusta! Kiitos jo etukäteen !

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Kannattaa kysyä Turkuun ja Helsinkiin liittyvää aineistoa näihin kaupunkeihin keskittyneistä museoista: Turun museokeskuksesta ja Helsingin kaupunginmuseosta. Molemmissa on varmasti kaupunkien elämää ja arkea dokumentoitu myös vuosina 1988-90. Kun otat museoihin yhteyttä, kannattaa määritellä mahdollisimman tarkkaan, millaisista kuvista sinulle olisi hyötyä, koska kuvakokoelmat ovat hyvin laajat. Molempien museoiden kuva-aineistoa on digitoituna myös finna.fi -verkkoportaalissa, mutta siellä painottuvat vanhemmat kuvat.

Lisäksi, jos tarvitset kuvia ei-kaupalliseen käyttöön, tavallisten ihmisten albumikuvia voi löytää Albumit auki -hankkeen sivulta. Yläreunan Kokoelmat-valikosta voit valita kaupungin ja sitten selailla sieltä digitoituja valokuvia kaupunkilaisten albumeista.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia