19.2.2021

Milloin Edvard Kyllönen kuvasi Suonenjoella?

Hei, meiltä löytyy Edward Kyllösen valokuva, joka ei ole otettu Kuopiossa vaan Suonenjoella. Onko teillä tietoa milloin Kyllönen olisi kuvannut siellä?

Amanuenssi Max Fritze vastaa:

Edvard Kyllönen opiskeli  Ateneumissa vuosina 1905-06. Jokin aika tämän jälkeen hän osti Kuopiosta silloisen Hokkanen & Grönroosin valokuvausliikkeen. Hän omisti Kuopion liikkeensä noin vuoteen 1911, jolloin hän siirsi kuvaamotoimintansa Suonenjoelle. Kyllönen piti valokuvaamoaan Suonenjoella vuoteen 1934 asti.

Kuvaamo sijaitsi Kyllösen asunnon yhteydessä. Ateljee käsitti odotushuoneen ja kuvaushuoneen, jossa oli suuret ikkunat yhdellä seinällä ja katossa. Rekvisiittana oli tuoleja ja erilaisia pylväitä. Taustafondeja oli kolme: yksi musta, yksi valkoinen ja yksi maisemaa esittävä. Tarvittaessa Kyllönen kävi asiakkaiden luona kuvaamassa. Toiminta-aikanaan Kyllösen kuvaamo oli Suonenjoen ainoa.

Lopettaessaan kuvaamotoimintansa Suonenjoella Kyllönen osti osan Keski-Savon Valokuvaamosta Mikkelissä, josta kuitenkin muutaman kuukauden kuluttua luopui. Kyllönen kuoli Mikkelissä vuonna 1935.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia