7.4.2021

Minne voisin lahjoittaa valokuvakansioita viime vuosikymmeniltä?

Minne voisin lahjoittaa "kirjoiksi" tehtyjä valokuvakansioita? Niissä on kerrottu kuvien henkilöiden nimet, missä kuvat on otettu, miksi ja milloin. Erilaisia retkiä ja tapahtumia ympäri Suomen. Nämä on toteutettu kansioihin, ei niinkään albumeihin. Kuvat eivät ole mistään kovin kaukaa, lähinnä vuosilta 1970-2000. Liekö näillä mitään arvoa (en tarkoita hintaa) vai ovatko ihan roskistavaraa? Jonkinlaista kuvaa niistä saa aikakauden työporukkaretkistä ja vapaaehtoistyön tapahtumista ja tempauksista.

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Aina kannattaa miettiä laajasti muita vaihtoehtoja ennen roskista. Paras säilytys- tai hyödyntämispaikka kansioille voi löytyä kansioiden aihepiirin kautta. Kun mainitsit työporukat ja vapaaehtoistyöt, mieleeni tulevat ensimmäiseksi Työväen arkisto ja Työväenmuseo Werstas. Lisäksi työporukan ja vapaaehtoistöiden tarkempi ala tai tapahtumapaikka voisi johdattaa kansiot tuon seudun maakuntamuseoon tai sitten kyseistä alaa tai ammattia tallentavaan museoon.

Voi myös käydä niin, että kaikille kansioille ei löydy sopivaa paikkaa, mutta kannattaa ehdottomasti kysellä. Museoiden kokoelmapolitiikat määrittävät, mitä aiheita ja millaisia aineistoja museot voivat ottaa vastaan, ja museoiden välillä on tässä suuria eroja. Jos ensin mainitsemani arkisto ja museo eivät ota aineistoja vastaan, nekin pystyvät ehkä suosittelemaan, minne voit olla seuraavaksi yhteydessä. Lisäksi voit itse etsiä tietoa museoiden tallentamista aihealueista täältä: http://tako.nba.fi/tallennustyonjako/aihealueet .

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia