23.4.2021

Mitä tiedetään Suurennusliike Oy Suomi Ab:n toiminnasta?

Olen kiinnostunut Suurennusliike Oy Suomi Ab:n toiminnasta (osoitteessa Eerikinkatu 18 Helsinki) ja sen ja omistajista. Äitini valokuva on suurennettu tuossa yrityksessä. Äitini on syntynyt 1930 ja oletan, että hän on noin 8-12 vuotias valokuvassa.

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Meillä on vain vähän tietoa kyseisestä suurennusliikkeestä, eikä tietoa sen omistajista tai henkilökunnasta ole säilynyt. Löydät tietoja liikkeestä Kuka kuvasi -palvelustamme ja tästä aikaisemmasta Kysy museolta -kysymyksestä vastauksineen. Tiedoissamme tosin ei ole liikkeelle mainitsemaasi osoitetta Eerikinkadulla. Voisiko kuvassa sittenkin lukea Heikinkatu 18?

Kyseessä oli nimenomaan valokuvien suurennoksiin erikoistunut liike. Äitisi kuva on näin ollen alkujaan otettu jossakin muualla, ja sitten kuvasta on myöhemmin teetetty suurennos Oy Suomi Ab:ssä. Suurennos on luultavasti tehty vuosien 1935 ja 1942 välillä, koska liike muutti vuonna 1935 osoiteeseen Heikinkatu 18, ja vuonna 1942 Heikinkadun nimi muutettiin Mannerheimintieksi.

Kommentit (1)

Anonyymi kommentoi:

Löysin isovanhempieni vihkikuvan, jonka takana luki Suurennusliike O//Y SUOMI A/B, Mannerheimintie 14 b.A Heidät on vihitty v. 1928.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia