18.3.2011

Voimmeko lainata kokoelmistanne näyttelyymme I. K. Inhan alkuperäisen valokuvan?

Haluaisimme lainata kirjastomme näyttelyyn Inhan alkuperäisen maisemavalokuvan Valokuvataiteen museon kokoelmista. Onko sellainen mahdollista?

Tutkija Maria Virtanen vastaa:

I. K. Inhan alkuperäisvedoksia koskevat Suomen valokuvataiteen museon teosten lainaehdot. Museon kokoelmiin kuuluvia teoksia voidaan lainata tärkeisiin taiteilijoiden tai taiteilijaryhmien näyttelyihin, eri teemoja tai taiteellisia kokonaisuuksia käsitteleviin näyttelyihin ja kansallisesti tai kansainvälisesti merkittäviin ulkomaisiin näyttelyihin. Jokainen lainapyyntö harkitaan erikseen. Päätöstä tehtäessä otetaan huomioon mm. teosten kunto, näyttelyolosuhteet varsinkin materiaaliltaan arkojen teosten osalta, teoksen asema Suomen valokuvataiteen museon kokoelmissa ja muut lainan kannalta olennaiset seikat. Lainaamme kokoelmiimme kuuluvia teoksia yleensä vain sellaisille museoille ja näyttelynjärjestäjille, joilla on museoammatillista henkilökuntaa. Lainapyyntö pitäisi jättää mielellään puoli vuotta etukäteen kirjallisena.

Ehdotamme, että alkuperäiskuvan sijasta näyttelyynne valmistetaan kopio. Museon kuvapalvelun kanssa voi sopia näyttelykopion valmistamisen yksityiskohdista. Kuvapalvelun yhteystiedot, hinnasto ja kuvien toimitusajat löytyvät museon verkkosivuilta, http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tietopalvelut/kuvapalvelut

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia