31.1.2023

Ryhmäkuva on otettu August Schuffertin valokuvaamossa Turussa, mutta milloin ?

Kuva Aug. Schuffer Turku Åbo

Kuvassa vasemalla alareunassa eturivissä polvillaan on mustassa asussa oleva henkilö nimeltään Lahja Sointu Uudenkaupungin Lyökistä. Hän valmistui Hämeenlinnan kiertokoulunopettajain seminaarista 28. toukokuuta vuonna 1907. Hän toimi Kalannin (UudenkirkonTl.) kiertokoulun opettajana vuoteen 1912 asti jolloin hänet vihittiin Suontaan talon isännän Kustaa Berhand Salmelan kanssa ja näin hän luopui opettajan tehtävistä. Ryhmäkuva on otettu August Schuffertin valokuvaamossa turussa, mutta milloin ? Onko mahdollista saada tietoa kuvan tarkoituksesta ja henkilöistä? Opettajia? Kuvassa keskellä mm. kaksi pappia?

Amanuenssi Max Fritze vastaa:

Pelkästään kuvan perusteella arvioisin, että se on otettu 1900-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä. Ajoituskysymyksissä kuvaamon logon ja kuvaan mahdollisesti painettujen osoitetietojen liittäminen on aina avuliasta. Schuffertin Turun kuvaamo toimi kuitenkin samassa osoitteessa Eerikinkatu 15 ainakin vuosina 1898-1912, joten uskon, että saisit tässä tapauksessa tarkimman ajoituksen kuvallesi tunnistetun henkilön ikäarvion perusteella, mikäli synnyinvuosi on siis tiedossa.

En osaa myöskään sanoa, että keitä kuvassa on. Antamiesi tietojen perusteellahan se näyttää opettajien ryhmäkuvalta, varsinkin kun kiertokoulujärjestelmä oli likeinen kirkon kanssa.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia