16.1.2024

Milloin kuva on otettu?

Muotokuva kehyksissä.

Sama muotokuva ilman kehyksiä.

Milloin kuva on otettu? Muotokuva löytyi vanhan pienen hirsimökin vintiltä Ahlaisista ja se oli löytöhetkellä kehyksissä. Kuvan suojana oli lasi, johon oli maalattu soikea paikka muotokuvalle. Valitettavasti kehys ja siinä oleva lasille maalattu soikea kehystys kuvalle olivat niin huonossa kunnossa, että poistimme ne. Laitan kehyksissä olevan kuvan sekä pelkän kuvan liitteenä. Kuva on kärsinyt kosteudesta, vettä oli satanut katolta vintille vuosikaudet. Ihme silti että kuva oli noinkin hyvässä kunnossa, koska kuva on liimattu pahvitaustalle. Taustassa ei ole mitään merkintöjä eikä kuvasta löydy myöskään valokuvausliikkeen leimaa. Itse kuvan taakse emme pysty katsomaan, koska kuva on niin tiukasti liimattu pahviin kiinni. Hirsimökin omisti köyhä avioton piika, joka asui siinä poikansa kanssa. Kuvan löytyminen sieltä oli odottamatonta ja varsinkin, kun kuvassa esiintyvä nainen on ihan selkeästi ns. parempisäätyinen. Emme tiedä kuka hän on ja nettihaku ei ole tuottanut tulosta. Kuvan mitat: korkeus 42,5 cm ja leveys 35 cm. Taustapahvi on muutaman sentin isompi. Olisi hienoa saada lisätietoja kuvasta.

Amanuenssi Max Fritze vastaa:

Hei,

en pysty tunnistamaan pelkän kuvan perusteella alkuperäistä kuvaajaa. On myös hyvinkin mahdollista, että tämä suurikokoinen vedos ei syntynyt samassa kuvaamossa kuin alkuperäinen, vaan kuva on myöhemmin viety suurennusliikkeeseen, jossa se on myös väritetty käsin.

Alkuperäisen valokuvan voi naisen tyylin perusteella ajoittaa 1890-luvulle tai 1900-luvun ensimmäiselle vuosikymmenelle. Jugend-tyyliset koristeet kehyksissä viittaavat samaan aikaväliin, joten suurennos ei liene kauhean paljon vanhempi, kuin alkuperäinen kuva.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia