13.11.2013

Onko kokoelmianne järjestetty paikkakunnan nimen perusteella?

Olemme pieni oman kunnan perinteitä keräävä ja tallettava yhdistys. Löytyisikö teidän kokoelmista selkeästi paikkakunnan nimellä tms. olevia valokuvakokoelmia? Ja olisiko mahdollista saada kopiota kuvistanne? Entä mitä ne maksavat?

Amanuenssi Maria Virtanen vastaa:

Suomen valokuvataiteen museon kokoelmat on pääosin järjestetty muutoin kuin paikkakunnan nimen mukaan. Poikkeus on Suomen Matkailuliiton kokoelma, joka sisältää kuvia ensi sijassa matkailukohteiksi mielletyistä paikkakunnista tai muista kohteista. Vaikka kuvia ei olisikaan järjestetty paikkakunnittain, voimme tehdä luetteloituihin kuviin hakuja paikkakunnan nimellä. Jos sopiva kuva tai kuvia löytyy, voidaan siitä valmistaa digitaalinen kopio. Tietoa kuvapalvelustamme ja kuvapalvelun hinnasto löytyy tästä linkistä.

Tietyn kunnan perinteisiin liittyvät kuvat eivät ole kokoelmiemme painopiste, joten kannattaa tiedustella ko. kuvia myös esim. Museoviraston kuvakokoelmista ja oman alueen maakuntamuseosta tai vielä paikallisemmilta museotoimijoilta. Hyviä verkko-osoitteita, josta aloittaa, ovat Museo Finna ja Museoviraston Kuvakokoelmat.fi.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia