26.11.2013

Tietoa Valokuvaamo Suomessa kuvatusta kuvasta?

Valokuvaamo Suomessa otettu, tunnistamista kaipaava kuva.

Missä Tampereella sijaitsi Valokuvaamo Suomi? Onko olemassa mitään arkistoa, jonka avulla pääsisi "kiinni" ko. kuvaamossa otetusta kuvasta, jonka takana on numero 695? Kuva on otettu 1913-1917 välisenä aikana.

Amanuenssi Maria Virtanen vastaa:

Valokuvaamo Suomi sijaitsi Tampereella osoitteessa Läntinen katu 25. Omistaja oli 1914-1920 Pauline Rasmussen, joka myi kuvaamon 1920 pojalleen Sigurd Rasmussenille. Lisätietoa Rasmussen-suvun valokuvaajista ja heidän kuvaamoistaan löytyy Kuka kuvasi -verkkopalvelustamme. Valokuvaamo Suomen negatiivikokoelmaa, asiakasrekisteriä tai muuta vastaavaa arkistokokonaisuutta, jonka avulla kuvan takaa löytyvä numero voisi johtaa kuvan tunnistamiseen, ei ole tietääksemme valitettavasti säilynyt.

Tiedustelin kuvasta Vapriikin kuva-arkistosta Tampereelta, mutta sielläkään ei tunnistettu tätä nuorten miesten ryhmäkuvaa. Tampereen museoiden verkossa olevaan kokoelmatietokanta Siiriin voi kuitenkin tehdä hakuja esim. kuvaamon ja aiheen mukaan vastaavien kuvien tai tunnistukseen johtavien vihjeiden löytämiseksi.

Joskus myös erilaiset kontekstitiedot auttavat tunnistamisessa: mistä olette löytäneet kuvan tai miten se on päätynyt haltuunne?

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia