30.5.2014

Kuka ottaisi vanhan suurennuskojeeni?

Meillä on nurkissa pyörimässä vanha valokuvasuurennoskoje (sillä saa tehtyä mustavalkokuvia). Laite on meille tarpeeton, mutta kuitenkin täysin toimiva, joten tuntuisi tuhlaukselta heittää sellainen menemään. Kenelle tai minne sellaisen voisi antaa?

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Suomen valokuvataiteen museonkin kokoelmissa on useita vanhoja suurennuskojeita, emmekä pysty tällä hetkellä ottamaan vastaan kaikkia meille tarjottuja esineitä. Lahjoitustarjoukset ovat kuitenkin tervetulleita, ja jokaista tarjousta harkitaan. Olisi mukava kuulla kojeenne historiasta: ketkä sitä ovat käyttäneet ja miten vanha se on? Minkä merkkinen koje on? Jos sinulla on siitä kuva, sekin auttaisi harkinnassa.

Vuonna 2012 julkaistu pimiötutkimuksemme osoitti, että suurennuskojeiden aika ei ole ohi. Jos kojeenne ei sovellu museon kokoelmiin, sille voi löytyä uusi käyttäjä esimerkiksi nettikirpputorien, valokuvausharrastajien yhdistysten tai valokuva-alan koulujen kautta.

Päivitys 5.6.2014: Kysymykseen ilmestyi kommentti, jossa suurennuskojeesta kiinnostunut ilmoittautuu (ks. alla kohdassa Kommentit). Ota yhteyttä museoon, niin saat meiltä hänen yhteystietonsa!

 

Kommentit (1)

Anonyymi kommentoi:

Hei! Äitini on kiinnostunut hankkimaan valokuvasuurennoskojeen. Hän on aikoinaan harrastanut valokuvausta ja nyt eläkepäivinään pimiön uudelleen "rakentaminen" olisi taas ajankohtaista. Juuri vietimme vanhojen valokuvien historiankerronta-sukuviikonlopun ja myös äitini mainitsi, että hän voisi alkaa taas kehittämään kuviaan sekä isänsä vanhoja kuvia. Jos kiinnostuit asiastani, niin kerron mielelläni lisää jos vaihdamme yhteystietoja.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia